У Defense Express розповіли про план окупантів "захопити" Харків

Читать на русском

У Defense Express розповіли про план окупантів

У Defense Express розповіли про план окупантів "захопити" Харків

За словами аналітика Івана Киричевського, противнику не вдасться взяти під контроль місто на сході, проте це відверне українські ресурси від виконання бойових завдань на інших напрямках.

Останні кілька місяців у мережі продовжують говорити про те, що російські окупанти мають намір найближчим часом розпочати масштабний наступ, який нібито має торкнутися і Харкова. Експерт Defense Express Іван Киричевський в ефірі Radio NV розповів , які можуть бути наслідки.

За його словами, справді варто очікувати на активізацію росіян на фронті. Зокрема, це ґрунтується на заяві представників Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МОУ) про те, що противник накопичує угруповання з 35-70 тисяч окупантів у Білгородській області, звідки і може початися "банзай-наступ на Харківщину".

“Проблема в тому, що вони не зможуть досягти військової мети — вийти на Харків. ". Це не для того, щоб знецінити зусилля противника або сказати, що він слабкий, а (оцінюючи, — ред.), який буде результат. Просто самогубний кидок з їхнього боку, який нам поп’є крові", — заявив Іван Киричевський.

У зв’язку з цим, продовжує експерт, події на полі бою на східному напрямку розвиватимуться так, щоб не дати окупантам накопичити достатню кількість бійців. У такому разі план противника провалиться і вирушить до інших, які не були реалізовані.

Також вже зросли щоденні втрати ЗС РФ. Озброєння від західних партнерів продовжує допомагати атакувати ворожі полігони щодня. Усе це значно виснажує потенціал росіян. Не варто також виключати варіанти, що нинішній план буде трохи змінено.

"У нас зараз теж ситуація, коли треба максимально мобілізувати західну увагу, щоб вони там не розслаблялися і не спали; і заразом відвоювати собі якнайкращі позиції (у всіх сенсах цього слова) якраз перед цим періодом, який настане в умовній другій половині 2025 року, коли, згідно з оцінками ГУРу, у нас можуть бути змістовні переговори з росіянами. ППО", — підсумував Іван Киричевський.