Зеленський розповів про підготовку до Саміту миру у Швейцарії: "Працюємо, щоб усі континенти були представлені"

Читать на русском

Зеленський розповів про підготовку до Саміту миру у Швейцарії:

Зеленський розповів про підготовку до Саміту миру у Швейцарії: "Працюємо, щоб усі континенти були представлені"

Україна посилено готується до Саміту миру у Швейцарії та працює над тим, щоб на ньому були представлені усі континенти і щоб кожен лідер зміг долучитись до відновлення повної сили та дієвості Статуту ООН. Чим більше держав світу долучаться до саміту, тим швидше можна буде відновити мир на континенті.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 7 травня. Він також розповів про переговори з лідерами низки країн, які провів сьогодні.

"Максимум уваги – підготовці першого Глобального саміту миру – інавгураційного Саміту, який може і мусить реально наблизити справедливий мир. Що більше держав світу проявлять своє лідерство на Саміті, то ближчим стане мир", – сказав глава держави.

Сьогодні Володимир Зеленський провів ще низку міжнародних переговорів. Він мав розмови з лідерами Бельгії, Іспанії, Латвії та Фінляндії, вони підтвердили свою участь у швейцарському саміту миру.

"Особисто запросив партнерів на Саміт і вдячний за підтвердження участі", – зазначив президент.

Зеленський додав, що вони обговорили, як зробити максимально дієвою спільну роботу заради відновлення миру та міжнародної безпеки.