Стало відомо, як живуть мирні жителі у "звільненій" окупантами Авдіївці

Читать на русском

Стало відомо, як живуть мирні жителі у

Стало відомо, як живуть мирні жителі у "звільненій" окупантами Авдіївці

В окупованій Авдіївці Донецької області наразі залишилося близько 700 осіб, і основна частина вже розчарувалася у "русском мире".

Про це заявив начальник Авдіївської ГВА Віталій Барабаш.

Український чиновник зазначив: "В Авдіївці залишилося близько 700 осіб. Ситуація непроста, тривають постійні перевірки. Вже пройшла ейфорія у більшості людей, які там залишилися, і які справді чекали на росіян".

За словами Барабаша, навіть ті люди, кому було байдуже під чиїм контролем жити, кажуть, що за України було набагато краще: "Бо немає жодних ознак демократії чи того, що до них прийшли "визволителі". У перші дні окупації було багато роликів" , як заходили окупанти, як їх обіймали. Нині ситуація кардинально змінилася, їх виганяють зі своїх будинків. У місті відбувається мародерство, розкрадається коксохімічний завод.

Він нагадав, як з початку повномасштабної війни місцева влада, волонтери та поліція пояснювали "ждунам", що нічого хорошого від росіян чекати не варто: "Зараз усе це вони проходять самі. У пропагандистських сюжетах знімаються одні й ті самі люди, їх близько 20-ти. До цих людей немає поваги навіть у людей, які залишилися в місті. До речі, росіяни видають гуманітарну допомогу, яку ми ще завозили».