Британська розвідка назвала причини скасування заходів до 9 травня у Росії

Росія другий рік поспіль скасовує традиційну ходу «Безсмертний полк» та паради до 9 травня

Росія другий рік поспіль скасовує традиційну ходу «Безсмертний полк» та паради до 9 травня, яке святкують у країні. Одна з причин цього – «такі заходи можуть бути місцем прояву невдоволення через війну проти України», йдеться у повідомленні Міністерства оборони Британії.

Розвідники кажуть, що Росія скасувала традиційні марші «Безсмертного полку», але «портрети загиблих родичів пропонують розвішувати на автомобілях і у громадських місцях у період з 1 до 11 травня».

Крім того, за даними Міноборони Британії, також у Брянській, Псковській, Бєлгородській, Рязанській та Курській області РФ скасували паради до 9 травня. Розвідка припускає, що «росіяни побоюються українських атак». Міноборони Британії нагадало, що «за тиждень до 9 травня у 2023 році над Кремлем вибухнув безпілотник».

«Це вже другий рік, коли скасовують марш «Безсмертний полк» і з безпекових міркувань згортають паради до Дня перемоги. Цього року Дню перемоги передує інавгурація Путіна, що відбудеться 7 травня. На розрахунок російського керівництва також могли вплинути потенціал для протестів і висловлення невдоволення війною проти України», – йдеться у зведенні.

У столиці Росії Москві скасували проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня, захід відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляє телеграм-канал «Обережно, Москва» з посиланням на організаторів акції.

Як заявила перша заступниця голови комітету російської Держдуми з праці, соціальної політики та справ ветеранів Олена Цунаєва, хода скасована «у звʼязку з наявними загрозами громадській безпеці». Проведення «Безсмертного полку» в інших містах також скасоване.

Раніше в кількох регіонах Росії скасували проведення традиційного параду на День перемоги та ходу «Безсмертний полк». Паради скасовані в Курській, Брянській, Бєлгородській, Рязанській та Псковській областях.

У 2023 році паради до Дня перемоги були скасовані в 23 російських регіонах.

Форум