У поліції пояснили стрілянину біля ТЦК на Закарпатті

За даними поліції, коли учасники конфлікту намагалися силою відчинити вхідні ворота до центру комплектування, співробітники ТЦК та СП здійснили попереджувальні постріли у повітря.

У місті Виноградів на Закарпатті стався конфлікт між групою людей та співробітниками ТЦК, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

Як повідомляє пресслужба відомства, ввечері 3 травня біля входу на територію Виноградівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки зібралася група людей – орієнтовно 10 осіб – яка порушувала публічний порядок та вчиняла хуліганські дії. Правоохоронці встановили, що таким чином представники поселення з села Онок висловлювали невдоволення через мобілізацію двох їхніх товаришів.

За даними поліції, коли учасники конфлікту намагалися силою відчинити вхідні ворота, співробітники ТЦК та СП здійснили попереджувальні постріли у повітря.

У пресслужбі зауважують, що на місці події забезпечували публічний порядок кілька екіпажів поліції, ніхто з присутніх не постраждав. Наразі конфлікт вичерпаний.

Раніше про конфлікт зі стріляниною між ромами та працівниками ТЦК у Виноградові повідомило місцеве видання «Закарпаття 24», оприлюднивши відео, ймовірно, з місця подій. За його даними, заворушення сталися через мобілізацію чоловіка із села Онок Берегівського району. Як повідомили виданню жителі села, представники ТЦК зупинили односельця на місцевому базарі і мобілізували його. Роми стверджують, що чоловік хворий і не може бути мобілізований.

Після цього ввечері 3 травня роми прибули на територію центру та заблокували виїзд з військкомату.

Форум