Суд покарав чоловіка, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж із боку ТЦК

Читать на русском

Суд покарав чоловіка, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж із боку ТЦК

Суд покарав чоловіка, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж із боку ТЦК

Четверо працівників військкомату прийшли на роботу до військовозобов’язаного та доставили його на ВВК. Після погроз він підписав якісь документи і не знає, чи серед них був мобілізаційний порядок денний.

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію та отримав повідомлення про прибуття до військової частини. Проте чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ГБР), щоб подати скаргу. Скарга стосувалася насильства та тиску, які до нього нібито застосували працівники Територіального центру комплектування (ТЦК та СП). Про те, чи суд повірив фігуранту, якого звинувачували в ухиленні від мобілізації, йдеться у вироку на порталі Єдиного державного реєстру судових рішень.

Справу підозрюваного в ухиленні розглядав Жовківський районний суд Львівської області. У тексті вироку навели позицію чоловіка, який скаржився на військкоматів і говорив про намір покарати їх за допомогою ГБР. У результаті суддя не повірив скаргам та визнав провину фігуранта за ст. 366 Кримінального кодексу – за ухилення від військової служби.

У суді чоловік розповів, що з ним сталося у лютому 2023 року. 8 лютого до нього на роботу прибули четверо працівників ТЦК, які, за його словами, викрали. Після цього відбулася військово-лікарська комісія, яка визнала придатність до військової служби. Далі військовозобов’язаному вручили на підпис якісь документи і, як запевняв громадянин, застосували "загрози та залякування". Він не пам’ятає, чи серед тих документів був порядок денний на прибуття в частину 9 лютого. Наступного дня він присвятив візиту до ГБР: хотів відкрити справу проти військкомів, але це не вдалося. До всього, прийшовши до суду, чоловік почав звинувачувати суддів. На його думку, вони бояться ТЦК, які можуть роздавати повістки родичам.

 dqdiqhiqqeihtant

Покарання за ухилення — пояснення фігуранта зі скаргами та загрози ТЦК

Фото: Скріншот

Як свідчить вирок, суд покарав чоловіка за ухилення від мобілізації – призначив три роки із випробувальним терміном 1 рік.