Терористи в "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів ЗС РФ - розслідування

Читать на русском

Терористи в

Терористи в " Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів ЗС РФ — розслідування

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ.

Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории".

"Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався майже у всі частини світу і навіть вироблявся за франшизою у Пакистані", – повідомили джерела виданню.

Зокрема, автомати АК-12 встигли отримати лише російські спецпідрозділи та найманці деяких російських так званих приватних військових компаній (ПВК).

Як нападники дістали зброю?

"У кожного військовослужбовця є зброя, яка записана у його військовому квитку, і цю зброю він не чіпає. Швидше за все, як тільки він її отримує, він повертає на склад чи кладе кудись під замок. А при першій нагоді він добуває собі трофейну зброю, знімає її з убитого співслужбовця або ж з убитого військовослужбовця ЗСУ – і воює із ним", – пояснили розслідувачі.

Вони додали, що таку зброю військовослужбовець армії РФ може "дістати" декілька – а потім якісь із них "просто продати" комусь на окупованих українських територіях або ж людям, які «спеціально на замовлення зброяра з даркнету приїжджають, щоб купити цю зброю».

"У випадку з терористами опитані нами торгівці, експерти, військові та найманці схилялися до того, що, швидше за все, по-перше, АК-12 бойовики взяли випадково. Це те, що було зараз в асортименті. І дістали вони їх, швидше за все, як кажуть, "з-під поли", – ідеться в матеріалі.