Ще три енергоблоки ТЕС вийшли у ремонт

ремонт,електроенергія,світло,відновлення

Упродовж доби на теплових електростанціях один блок вийшов в аварійний ремонт, ще два – в поточний.

Водночас, як наголосили у пресслужбі НЕК "Укренерго", наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх споживачів.

У компанії додали, що потепління продовжує впливати на рівень споживання електроенергії. Зокрема, 18 грудня добовий максимум споживання вранці був на 3,4% нижче, ніж 15 грудня.

Утім, загальний рівень споживання залишається високим. Це характерно для зимового періоду, але все ж створює додаткове навантаження на енергосистему. Тому важливо споживати електроенергію ощадливо, пояснили енергетики.

Експорт електроенергії наразі відсутній, імпорт здійснюється впродовж майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 4 981 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 475 МВт.

Станом на ранок 19 грудня знеструмлено через негоду 132 населені пункти в Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях. Найскладніша ситуація на Донеччині – понад 100 населених пунктів без енергопостачання більше доби.

Також через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській областях.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 432 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській, областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Автор: Юлiя Недашківська