Назад в СРСР: Російські птахофабрики продаватимуть яйця перед виборами Путіна за заниженими цінами

путін,яйця

Птахофабрики у російській Астрахані почнуть продавати яйця за ціною, нижчою від ринкової, але не більше 30 штук в одні руки.

Регіональна влада пояснила, що таке рішення ухвалили "з метою виключення соціальної напруги, що виникла в продовольчому секторі", передає Інтерфакс.

"У місцях з високою купівельною прохідністю, розташованих у спальних районах міста, на ярмаркових та додаткових міських майданчиках для проведення виїзної торгівлі птахофабрики регіону представлять свою продукцію за ціною, нижчою від ринкової, залежно від категорії яєць. У разі підвищеного купівельного попиту кількість точок буде збільшено", – йдеться у повідомленні місцевого міністерства економіки.

За інформацією територіального органу статистики, у листопаді в Астраханській області яйця подорожчали на 16,3%.

Читайте також: Росія почне імпортувати яйця з Азербайджану та Туреччини через рекордне зростання цін

Як повідомлялося, минулого тижня російський президент Путін, який у березні обиратиметься на новий термін, визнав, що влада РФ не змогла впоратися з проблемою зростання цін на яйця і пояснив це "збоєм у роботі уряду".

Наприкінці жовтня російський президент Володимир Путін під час наради з урядом здивувався через те, що куряче м’ясо в Росії з початку року подорожчало більше ніж на 27%. Він попросив пояснити це міністра сільського господарства Дмитра Патрушева, який брав участь у засіданні по відеозв’язку з селекційного центру з виведення курей.

"Те, що ви з нами з курника спілкуєтеся, це чудово, це пожвавлює нашу сьогоднішню роботу, зустріч із урядом, безумовно. Але чого курятина так подорожчала? М’ясо птиці у нас з початку року зросло більше ніж на 27%", – здивувався Путін.

Патрушев відповів, що російські виробники вже "відчули соціальну відповідальність" і почали знижувати ціни, проте Путін заперечив, що постачальники просто "бізнесом займаються", а уряд має "вчасно включати відомі механізми, зокрема й закупівлю імпорту у найближчих наших сусідів".

Попри намагання російської влади вирішити це питання адміністративним шляхом, ціни на яйця продовжують зростати, а у деяких регіонах почали обмежувати їх продаж в одні руки, зауважує Інтерфакс. За тиждень із 5 по 11 грудня яйця подорожчали ще на 4,6%, а з початку року – на 46,2%. Це найвищі темпи зростання на продовольчому ринку, навіть з урахуванням сезонного подорожчання плодоовочевої продукції.

Автор: Михайло Орлюк