Держдеп США про знищення російського корабля "Цезарь Куніков": Фундаментальна зміна

Читать на русском

Держдеп США про знищення російського корабля

Держдеп США про знищення російського корабля "Цезарь Куніков": Фундаментальна зміна

Представник Держдепу США прокоментував потоплення російського корабля "Цезарь Куніков" у Чорному морі за допомогою українських дронів.

Заяву неназваного посадовця Держдепу наводить "Голос Америки".

За його словами, "той факт, що російський флот не може діяти в Чорному морі, як завгодно", є фундаментальною зміною стратегічного позиціювання в Чорноморському регіоні.

Представник зовнішньополітичного відомства США зазначив, що Росія втратила вже 20% кораблів свого Чорноморського флоту.

"Ці удари безпілотників у Чорному морі є серйозною справою. Той факт, що російський флот не може діяти в Чорному морі як завгодно, порівняно з тим, як він міг діяти на початку цієї війни, є фундаментальною зміною стратегічного позиціювання в Чорноморському регіоні", – заявив високопосадовець Держдепу.

Він додав, що Україна змогла цього досягти "завдяки обраному креативному та технологічно передовому підходу асиметричного шляху, щоб змінити баланс безпеки в Чорному морі".

Представник зовнішньополітичного відомства додав, що ця зміна балансу була важливою для фундаментального елементу підтримки України з боку США, який полягає в тому, щоб сприяти розвитку української економіки та сприяти тому, щоб Україна самостійно підтримувала свої військові зусилля.