Влада Києва повідомляє про 10 постраждалих через російську атаку

Рятувальники продовжують розбирати завали зруйнованої будівлі, заявив Віталій Кличко

Кількість поранених внаслідок російської ракетної атаки на Київ зросла до десяти, повідомив міський голова Віталій Кличко.

«Уже 10 постраждалих у Печерському районі столиці. Двоє з них були госпіталізовані. Наразі в лікарні залишається одна постраждала, другу – 16-річну дівчину, вже виписали», – заявив він.

Кличко додав, що іншим постраждалим надали допомогу на місці. Рятувальники продовжують розбирати завали зруйнованої будівлі.

Київська міська військова адміністрація також повідомила про 10 постраждалих, але наводить дані, за якими двоє людей залишаються в лікарні.

Вранці російські війська з території окупованого Криму атакували Київ двома балістичними ракетами. Як повідомили у ЗСУ, їх збили. Це була вже третя атака РФ на Київ за останні 5 днів. За даними місцевої влади, внаслідок ракетного удару в Печерському районі пошкоджено нежитлову будівлю, в Солом’янському районі багатоповерховий будинок. В Дніпровському та Голосіївському районах зафіксовано падіння уламків.

У Міністерстві культури уточнили, що уламки російської ракети зруйнували центральну частину корпусу Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука. Зокрема, вщент зруйновані спортивна зала, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєвих пошкоджень зазнали приміщення кафедр та авдиторії закладу. Травмована завідувачка лабораторії Академії.

Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Форум