Грузинська влада звинуватила США у фінансуванні "радикалізації і дезінформації" в країні

Читать на русском

Грузинська влада звинуватила США у фінансуванні

Грузинська влада звинуватила США у фінансуванні " радикалізації і дезінформації" в країні

Спікер парламенту Грузії у реакції на критику США закону "Про прозорість іноземного впливу" фактично звинуватив Штати у "фінансуванні радикалізації і дезінформації" через грантову підтримку грузинських громадських організацій.

Його слова наводить "Новости-Грузия".

Спікер парламенту Шалва Папуашвілі сказав, що здивований і розчарований реакцією членів Конгресу США щодо намірів грузинської влади ухвалити закон "Про прозорість іноземного впливу", оскільки законодавство США у цій сфері більш жорстке.

Після того він розкритикував підтримку, яку надають грузинським громадським організаціям через "Національний фонд з підтримки демократії".

"Досі невідомо, на що витрачаються ці гроші. Потім ми випадково дізнаємося, що кошти з бюджету США обхідними шляхами йдуть на фінансування партій, радикальних угруповань, дезінформацію, що, звісно ж, не йде на користь грузинському суспільству і кидає тінь на американську допомогу Грузії", – заявив Папуашвілі.

Реакція Папуашвілі з’явилася після попередження двопартійної групи сенаторів, що у разі ухвалення скандального закону США доведеться змінити політику щодо Грузії та запровадити обмеження проти політичного керівництва країни.