Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Барсук

Читать на русском

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Барсук

Політолог звернув увагу на амбіції та автопарк судді Марини Барсук

На думку Олега Постернака, звільнення Смирнова, який курирував в ОП судову систему, запустило процес кадрових змін керівного складу українських судів.

Про це Олег Постернак повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук".

"Перегони за посадами вже почалися, керівні посади можуть очолити вкрай неоднозначні діячі! Найближчими тижнями в інформаційний простір будуть злиті тонни компромату, оприлюднені розслідування і матеріали, які будуть принижувати одних і звеличувати інших суддів. Декларації 2023 року стануть основним джерелом компромату і скандалів!" – прогнозує Постернак.

"Зокрема, суддя південного апеляційного господарського суду Марина Барсук дуже прагне очолити судовий орган, в якому служить. Призначення Марини Барсук буде дуже доречним її чоловікові, адвокату Віктору Барсуку, який готовий добре витратиться на кар’єрне зростання дружини. Марина з чоловіком живуть красивим лакшері життям. У своїй декларації Марина Барсук не задекларувала жодної нерухомості, але повідомила про сотні тисяч спільних із чоловіком заощаджень у євро, швейцарських франках і гривнях. Особливо виділяється задекларований парк елітних автомобілів MERCEDES-BENZ S580/2021, G63AMG/2019, S600/2009, EQV/2021, якими може користуватися Марина Барсук", – припускає Олег Постернак, згідно з наявними у відкритому доступі деклараціями суддів за 2023 рік.

Найпомітнішим скандалом, у який потрапила Марина Барсук, був її спільний із чоловіком похід на день народження олігарха Павла Фукса у 21-му році, акцентує експерт.

"Показово, що компанії Фукса на той момент мали судові позови в південному апеляційному господарському суді, де працює Марина Барсук. Інтереси Фукса в суді представляв Віктор Барсук. Це не перші подібні обставини де юр. фірма Барсука вигравала в суді, де працює його дружина. Таким епізодом, так само, був скандал із судом щодо Полтавського ГЗК, де Барсук діяв в інтересах Коломойського і російської кримінально-фінансової групи Бабакова. Жодних конфліктів інтересу сімейство Барсуків у цьому не вбачає", – повідомив Олег Постернак, закликавши громадськість до публічної дискусії як єдиного конструктивного механізму, що дасть змогу очистити українську судову систему та не допустити кар’єрного зростання викритих у корупційних діях суддів.

kp.ua