У Міненерго попередили про можливі обмеження споживання електроенергії

електроенергія

Минулої доби енергетики фіксували зростання споживання електроенергії на 9%. Увечері 8 травня можливе застосування обмеження споживачів електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні.

Водночас у південних регіонах для недопущення перевантаження обладнання однієї з високовольтних підстанцій оператор системи передачі з 10:30 до 16:00 обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ.

Крім того, минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією та комерційним імпортом. Також на запит Польщі у вечірні години Україна в екстреному порядку постачала електроенергію до цієї країни.

Утім, сьогодні у години ранкового піку на запит України здійснюється аварійне постачання електроенергії з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.

"У вечірні години можливе застосування обмеження споживачів електроенергії", – наголосили у Міненерго.

Якк повідомлялося, уранці, 8 травня, російські військові атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у шести областях. Також є пошкодження газової інфраструктури на заході країни.

Автор: Юлiя Недашківська