ГУР: залізниця, яку будує ворог до Криму, – значуща ціль для українських сил

Читать на русском

ГУР: залізниця, яку будує ворог до Криму, – значуща ціль для українських сил

ГУР: залізниця , яку будує ворог до Криму, – значуща ціль для українських сил

Залізниця, яку російські окупанти будують вздовж Азовського узбережжя до Криму в обхід Керченського мосту, є серйозним викликом та дуже важливою ціллю для українських військових. І завдання для сил оборони – не дати ворогу закінчити будівництво цього залізничного полотна.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Він зазначив, що неповна робота Кримського моста не влаштовує окупантів, тому вони намагаються посилити залізничне сполучення.

Залізниця, яку ворог будує, має стати додатковим логістичним маршрутом для підтягування особового складу та зброї до лінії фронту.

"Це серйозний виклик, серйозна загроза. Відповідно, для українських Сил оборони – це значуща ціль. Є плани, але вони не завжди відповідають дійсності. У російському випадку так само. Загалом РФ продовжує використовувати саме залізницю як основний елемент логістики постачання своїх сил й окупаційного корпусу. Те, що відбувається з т. зв. Кримським мостом, їх не влаштовує, він не працює сьогодні в повному обсязі. Тому пробують посилити залізничне сполучення", — сказав Юсов.

Представник ГУР додав, що, "відповідно, відбувається протидія цим планам".

Відповідаючи на запитання, чи вдасться Москві закінчити будівництво залізниці до Криму окупованим півднем України, Юсов сказали, що "це завдання" для наших Сил оборони.

"Питання, що якщо або не вдасться, або не вкладуться в терміни. Якщо все ж таки вдасться, то як довго та як ефективно вона зможе працювати", – додав представник ГУР.