Фермери розблокують ще один пункт пропуску на кордоні Польщі та України

Читать на русском Read in English

Фермери розблокують ще один пункт пропуску на кордоні Польщі та України

Фермери розблокують ще один пункт пропуску на кордоні Польщі та України

Польські фермери 21 березня з 20:00 пообіцяли розблокувати рух вантажівок на міжнародному пункті пропуску "Зосин – Устилуг". При цьому протестувальники вже перестали блокувати проїзд фур у напрямку пункту пропуску "Медика – Шегині".

Скільки триватиме деблокада "Зосина", наразі невідомо, проте вона тимчасова. Про це повідомила Державна митна служба України.

"За інформацією польської сторони, сьогодні, 21 березня, з 20:00 тимчасово припиняється протест, пов’язаний із частковим обмеженням руху транспортних засобів перед пунктом пропуску "Зосин". Повідомляється, що рух відбуватиметься без ускладнень", – зазначили у Митній службі.

Також у першій половині дня 21 березня фермери припинили блокувати рух вантажівок у напрямку пункту пропуску "Медика" – "Шегині", повідомляв речник Держприкордонслужби (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону. За його словами, інформацію про розблокування "Медика" – "Шегині" українські прикордонники отримали вчора, у середу, 20 березня, близько 21:30.

Про це повідомили польські колеги-прикордонники. Вони сповістили ДПСУ, що польські фермери завершили блокування руху вантажних транспортних засобів на в’їзд до Польщі та виїзд. "Отже, оформлення цієї категорії транспорту почало здійснюватися у звичному порядку", – сказав Демченко.