ГУР назвало мету провокації Кремля зі стреліниною в ТЦ під москвою

Picture

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Теракт у підмосковному торговому центрі "Крокус Сіті хол" 22 березня є спланованою та свідомою провокацією російських спецслужб, здійсненою за вказівкою диктатора путіна. Метою є намагання Кремля виправдати посилення ударів по Україні та тотальну мобілізацію.

Про це повідомляє в Telegram Головне управління розвідки Міноборони України.

У військові розвідці звертають увагу на намір керівництва рф ескалювати військову агресію.

"Публічну страту людей у Москві варто розуміти як погрозу Путіна ще більшою ескалацією та розширення війни. Заява Пєскова, яка пролунала незадовго до теракту про "війну" — лише фальстарт ретельно спланованої кремлівської спецоперації", — йдеться в заяві ГУР.

Також у розвідці зазначили, що під путін має "великий досвід організації подібних терактів як способу посилення власної влади, починаючи з підривів будинків на Каширському шосе".

"Як і тоді, сьогоднішня акція залякування росіян стане приводом до максимального "закручування гайок" на самій Росії", — передають в ГУР.

В управлінні вважають, що Кремль скоріш за все звинуватить в даній стрілянині Україну, щоб "використати розстріл власних громадян як привід для ще більш жорстоких ударів по цивільній інфраструктурі та вбивств цивільних українців".

"Сьогоднішній удар по цивільній інфраструктурі України — це ще одна ланка в ескалації, ініційованій Путіним", — йдеться в заяві розвідки.

При цьому у ГУР додають, що безперешкодне пересування групи бойовиків з автоматами у центрі Москви, серед інших доказів, свідчать про те, що "розстріл в "Крокус сіті хол" був організований російськими спецслужбами".

"Про підготовку теракту попереджали і міжнародні посольства. Усьому світу очевидно, що теракт у Москві — черговий злочин Путіна для утримання власної влади", — наголошують у військовій розвідці.

Підготував: Сергій Дага