Синєгубов: двоє жінок поранені через російський обстріл на Харківщині

За словами голови області, внаслідок обстрілу постраждали жительки села Куп’янського району

Відучора біля 15 населених пунктів Харківської області зазнали російських обстрілів, заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов 25 квітня. Про це він розповів у ефірі національного телемарафону.

«Годину тому окупант завдав удару по селу Новоосинове Куп’янського району, внаслідок чого постраждали жінки віком 70 та 73. Росіяни продовжують тероризувати беззбройних людей», – цитує пресслужба голови області.

Він додав, що російські війська також обстрілювали Харківський і Чугуївський райони, зокрема, Вовчанськ.

«Ми спостерігаємо, що ворог активно переходить не лише на С-300, Іскандери, а й звичайні КАБи. Там, де дістає, він завдає ударів. За добу в нас пошкоджено біля 30 приватних будинків, частину з них знищено майже повністю», – зазначив голова ОВА.

Він додає, що з трьох районів області евакуювали 70 родин із дітьми до безпечніших місць.

Рада оборони Харківської області ухвалила рішення примусово евакуювати родини з дітьми у 47 населених пунктах трьох районів області. Голова області уточнив, що йдеться про близькі до кордону з РФ населені пункти Харківського (за винятком Харкова), Богодухівського та Ізюмського районів. За його даними, там проживали 182 дитини.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди». Однак, як каже мер, підстав для евакуації з Харкова наразі немає.

«Зараз тиск та нерви, період такий»: як працює мобільна аптека на Харківщині

Будь ласка, зачекайте

Форум