среда16 октября 2024
nku.in.ua

11 років за ґратами проведе правоохоронець, який напідпитку скоїв смертельне ДТП

09:19 03-08-2024

За матеріалами розслідування ДБР Знам’янський міськрайонний суд визнав винним правоохоронця у смертельному ДТП, що трапилась поблизу селища Новгородка у Кіровоградській області у червні 2023 року.

Йому призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами 10 років. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДБР.

Нагадаймо, що у червні 2023 року правоохоронець у стані алкогольного сп’яніння відвозив підлітків зі святкування випускного та порушуючи правила безпеки посадив в легкове авто сімох пасажирів. Він втратив керування автомобілем, машина злетіла у кювет та перекинулася.

Внаслідок ДТП троє дівчат загинули та ще четверо неповнолітніх пасажирів отримали численні травми. Водій не надав підліткам допомогу та втік з місця аварії.

Колишнього правоохоронця визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило загибель кількох осіб та залишення в небезпеці (ч. 1 ст. 135 КК України, ч. 4 ст. 286-1 КК України).

Процесуальне керівництво здійснювала Кіровоградська обласна прокуратура.

«Аргумент»