Кібердепартамент СБУ спільно з Командуванням Об’єднаних Сил ЗС України посилять співпрацю

Кібердепартамент СБУ спільно з Командуванням Об’єднаних Сил ЗС України посилять співпрацю щодо протидії загрозам у Північній операційній зоні, які пов’язані з передислокацією підрозділів ПВК «Вагнер» до білорусі.

Під час робочої зустрічі командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв та начальник Кібердепартаменту СБУ Ілля Вітюк обговорили впровадження спільних заходів.

Слід зазначити, що на даний час співробітники Служби безпеки володіють інформацією про роботу підконтрольних ПВК хакерських угрупувань, «фабрик тролів» та пропагандистських медіа, які ворог активно використовує для інформаційних та кібератак проти нашої держави. Тому особливу увагу під час зустрічі звернули на посилення стійкості Сил оборони України до сучасних кіберзагроз та підвищення медіаграмотності населення у прикордонних областях.

В ході зустрічі сторони визначили подальші кроки для поглиблення співпраці у питаннях протидії ворожим БПЛА з використанням кіберзасобів, а також знищення російських засобів РЕБ та РЕР.
Источник: https://t.me/KOS_ZSU/2199