У ремонт вийшли одразу чотири блоки ТЕС та одна ТЕЦ

тес,міненерго

Упродовж доби на теплових електростанціях вийшли в аварійний ремонт одразу чотири енергоблоки. Крім того, на сході країни у ремонт відправили одну з теплоелектроцентралей.

Водночас, як повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго", після ремонту до роботи повернулися два блоки ТЕС.

"Проте наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів", – запевнили в компанії.

Водночас зазначається, що попри відчутне потепління загальний рівень споживання залишається високим. Це характерно для зимового періоду, але все ж створює додаткове навантаження на енергосистему.

Експорт електроенергії сьогодні відсутній. Імпорт здійснюється впродовж майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 3 981 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 468 МВт.

Загалом станом на 20 грудня через негоду знеструмлено 21 населений пункт в Дніпропетровській області. Все ще складна ситуація в Донецькій області – на ранок в області залишається знеструмленими понад 60 населених пунктів. Також тривають роботи з відновлення енергоживлення споживачів в Харківській області.

Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі на Львівщині.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 442 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Херсонській, областях.

Автор: Юлiя Недашківська