СБУ викрила корупційну схему у ДСНС на Тернопільщині. ФОТО

сбу

Служба безпеки України (СБУ) викрила корупційну схему у Головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.

Наразі перевіряється причетність до протиправної діяльності понад 10 посадовців ДСНС, повідомляє Управління СБУ в регіоні.

За даними слідства, вони одержували до 20% "відкату" з кожного договору на протипожежне обслуговування підприємств. Для цього, співробітники ДСНС зареєстрували на свого родича три приватних підприємства, які виконують роботи протипожежного призначення.

"Потім, використовуючи службові повноваження, посадовці змушували підприємців укладати договори на одержання відповідних послуг виключно з підконтрольними їм фірмами. За це учасники "схеми" регулярно одержували від представників згаданих фірм "свій відсоток", – пояснили суть схеми у СБУ.

Під час проведених у фігурантів справи 19 обшуків правоохоронці виявили документацію та чорнові записи з доказами незаконної діяльності, банківські карти, на які перераховували "відкати", а також близько 250 тис. грн, ймовірно одержаних злочинним шляхом.

СБУ викрила корупційну схему у ДСНС на Тернопільщині 01

СБУ викрила корупційну схему у ДСНС на Тернопільщині 02

СБУ викрила корупційну схему у ДСНС на Тернопільщині 03

Наразі одному із учасників – головному інспектору відділу запобігання надзвичайним ситуаціям повідомлено про підозру за ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру й іншим особам.

Автор: Михайло Орлюк