В Одесі офіцер військкомату визнав вину у збройному нападі на підприємця

Читать на русском

В Одесі офіцер військкомату визнав вину у збройному нападі на підприємця

В Одесі офіцер військкомату визнав вину у збройному нападі на підприємця

В Одесі офіцер військкомату Андрій Шутов визнав вину у збройному нападі на власника кафе «Одін» Ігоря Трончу.

Про це редакція 368.media дізналася з вироку Малиновського райсуду за ч.4 ст. 296 КК

Майор ЗСУ у листопаді 2022 року влаштував стрілянину у кафе. Шутов дістав з сумки пістолет ТТ з гравіюванням «ЛВ 1415» та прострелив чоловіку руку. Останній почав тікати.

Майор, погрожуючи вбивством чоловіку, намагався наздогнати його по вулиці Болгарська, але не зміг. Потерпілого Трончу доставили до КНП «Міська клінічна лікарня №1» та надали медичну допомогу. При цьому майору висунули підозру за ч.3 ст. 15 ч.1 ст. 115 КК та запроторили до СІЗО. Проте до Малиновського райсуду надійшов обвинувальний акт за збройне хуліганство.

Андрій Шутов свою вину у вчинені кримінального правопорушення визнав. При цьому пояснив, що повертався після роботи та зайшов поїсти в кафе «Одін», що знаходиться по вул. Степовій, 33а.

Зайшов туди, тому що вдома тоді не було світла через постійні обстріли. Там йому відмовили в обслуговуванні через те, що в закладі проходив банкет. При виході з кафе, відчиняючи вхідні двері, зіткнувся із потерпілим , який є власником кафе. Так сталося, що потерпілий потягнув двері, в результаті чого він ледь не впав. Почалась словесна перепалка, та він (начебто) поліз до сумки за грошима, але сумка була кобурою. Потерпілий подумав, що намагався дістати зброю та сказав, що зараз забере зброю в нього. Захищаючи табельну зброю він машинально відскочив в сторону та вистрілив, поціливши у пальці потерпілому. Хотів вистрілити лише з метою налякати потерпілого, щоб не чіпав зброю. У скоєному кається, бажає і далі проходити військову службу та захищати Батьківщину.

При цьому інцидент с погонею за власником кафе по вулиці у суді чомусь не розглядали.

Потерпілий Тронча в судове засідання не з’явився, але подав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність та зазначив, що претензій до обвинуваченого не має, просить призначити мінімальне покарання.

Суд визначив майору ЗСУ покарання за ч.4 ст.296 КК, однак призначив покарання всього у два роки позбавлення волі. При цьому одразу замінив його службовим обмеженням на відповідний строк з відрахування в доход держави 20% забезпечення. В строк попереднього ув’язнення йому зарахували два місяці, які він був на гауптвахті з розрахунку день за три.