Колишнього посла США, який шпигував на користь Куби, засудили до 15 років тюрми

Також він має сплатити штраф в розмірі 500 000 доларів США.

Колишній посол США, який визнав себе винним у шпигунстві на користь Куби протягом понад чотирьох десятиліть, був засуджений федеральним судом до 15 років ув’язнення.

73-річний Віктор Мануель Роча був заарештований у грудні минулого року за те, що американські офіційні особи назвали «однією з наймасштабніших і найтриваліших інфільтрацій іноземного агента в уряд Сполучених Штатів».

У лютому Роша не визнав себе винним за звинуваченням у змові з метою діяти в якості агента іноземного уряду, але пізніше уклав угоду про визнання вини з федеральними прокурорами.

На додаток до 15-річного терміну ув’язнення, Роча був присуджений до штрафу в розмірі 500 000 доларів США.

Роча народився в Колумбії, виріс у Нью-Йорку і здобув освіту в галузі гуманітарних наук у Єльському, Гарвардському та Джорджтаунському університетах. На дипломатичну службу він вступив у 1981 році.

25-річна дипломатична карʼєра Мануеля Рочі здебільшого минула в Латинській Америці за часів холодної війни. Його дипломатичні посади включали роботу в секції інтересів США на Кубі в той час, коли Вашингтон не мав повноцінних дипломатичних відносин із комуністичним урядом Фіделя Кастро.

Форум