У Середземному морі потонули понад 60 мігрантів

Читать на русском

У Середземному морі потонули понад 60 мігрантів

У Середземному морі потонули понад 60 мігрантів

У Середземному морі загинули щонайменше 60 нелегальних мігрантів, які намагалися на гумовому човні потрапити з Лівії до Європи.

Про це у соцмережі Х повідомляють європейська морська гуманітарна організація з порятунку життя на морі SOS Mеditerranее, а також речниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Шабія Манту.

Another massive tragedy on the Med with reports of at least 60 deaths.

Each one of these horrific incidents at sea a stark reminder of the deadly cost of complacency and inaction. Safer alternatives are urgently needed. https://t.co/Rxxz6obvJK

— Shabia Mantoo (@Shabia_M) March 14, 2024

Зазначається, що команда рятувальників евакуювала 25 осіб із дрейфуючого гумового човна, який вийшов з Лівії та дрейфував у Середземному морі близько тижня. В результаті понад 60 осіб загинули.

Усім постраждалим надається медична допомога, а двоє осіб, які були знайдені без свідомості та перебувають у критичному стані, вимагають термінової медичної евакуації.

«Ще одна масштабна трагедія в Середземному морі. За повідомленнями сталося щонайменше 60 смертей. Кожен із цих жахливих інцидентів на морі є яскравим нагадуванням про смертельну ціну самовдоволення та бездіяльності. Терміново потрібні безпечніші альтернативи», – написала Манту.