У різних районах Харкова світло відсутнє від чотирьох до шести годин на добу – Терехов

Наслідки обстрілу Харкова силами РФ, фото ілюстративне

Через дефіцит електроенергії після масованих російських обстрілів у різних районах Харкова світло відсутнє від чотирьох до шести годин на добу. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив міський голова Харкова Ігор Терехов.

«Практично всі будинки у Харкові підпадають під графіки відключення, тому що є дефіцит електроенергії. Світло відсутнє від чотирьох до шести годин на добу – у різних районах по-різному. На жаль, так, бо живлення йде з різних джерел. Саме тому не можна сказати, що всі харків’яни будуть підпадати під шести- чи чотиригодинне відключення світла, бо різні джерела заживлюють місто Харків», – сказав міський голова у програмі «Свобода Live».

Також аби зменшити навантаження на енергосистему, у місті відсьогодні достроково завершили опалювальний сезон, зазначив Терехов. За його словами, такий крок дозволить забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів і дати гарячу воду в будинки харків’ян.

Раніше у Міністерстві енергетики повідомили, що в Харкові ситуація з живленням залишається складною, працюють графіки погодинних відключень. Світла немає у 215,8 тисячі споживачів. В області знеструмлено 15 тисяч споживачів у 62 населених пунктах.

У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, у Міненерго зазначили, що це найбільш масована атака по українській енергетиці за останній час.

Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині, Сумщині.

За даними Міненерго, після російських атак 22-23 березня без електроенергії залишались понад мільйон споживачів.

Форум