Стефанчук відмовився допустити журналістів у парламент на час розгляду законопроєкту про мобілізацію

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відмовився допустити журналістів у парламент під час розгляду законопроєкту про мобілізацію.

Про це повідомила народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина.

“Співголова фракції “Європейська Солідарність” Артур Герасимов запропонував хоча б на час розгляду законопроєкту про мобілізацію запросити журналістів до зали парламенту. Оскільки питання дуже важливе і становить великий інтерес для суспільства”, – розповіла депутатка.

“Стефанчук відмовився ставити це питання на голосування”, – повідомила Софія Федина.

Як відомо, фракція “Європейська Солідарність” постійно вимагає від керівництва парламенту відновити повноцінну роботу українських журналістів у Верховній Раді.

Нагадаймо, що 9 квітня Комітет Верховної Радим України з питань нацбезпеки, оборони й розвідки завершив розгляд законопроєкту про мобілізацію та ухвалив рішення рекомендувати прийняти його в цілому.

За словами народного депутата від “ЄС” Олексія Гончаренка, він містить в собі норму про заборону ухилянтам керувати автомобілем.

Зазначимо, що законопроєкт про мобілізацію планують винести на розгляд Верховної Ради України 10-11 квітня. Зокрема, 21 березня Верховна Рада України скасувала статус обмежено придатних до військової служби, тож чоловіки, які були визнані обмежено придатними, повинні будуть протягом дев’ятьох місяців пройти повторний медичний огляд. Крім того, президент України Володимир Зеленський підписав закон про зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років.