Рада звільнила з посади віцепрем’єра Кубракова. Він заявив, що з ним це рішення не обговорювали

Рішення підтримали 272 депутати

Верховна Рада звільнила віцепрем’єр-міністра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. Про це повідомляють народні депутати присутні на засіданні парламенту.

Рішення підтримали 272 депутати.

Народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк зазначив, що самого віцепремʼєра не було в залі.

За півгодини до звільнення Кубраков написав на своїй сторінці у фейсбуці, що не обговорював з керівництвом фракції «Слуга народу» і очільником уряду Денисом Шмигалем ймовірність свого звільнення.

Він також зазначив, що не був запрошений на засідання фракції «Слуга народу» та профільного комітету у Верховній Раді.

«Завжди готовий до відкритого діалогу та детального звіту щодо роботи Міністерства за всіма напрямками у моїй відповідальності», – додав Кубраков.

Раніше народні депутати повідомили, що у ВР сьогодні мають розглянути звільнення двох міністрів – Олександра Кубракова, про відставку якого вже зареєстрована постанова і міністра агрополітики Миколи Сольського, якого підозрюють у заволодінні державною землею.

Олександр Кубраков очолив Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у грудні 2022 року. Однак у президентській фракції «Слуга народу» вирішили знову розділити це відомство.

Форум