Ракетні удари по Запоріжжю: зросла кількість загиблих і постраждалих – Федоров

Наслідки російської атаки дронами на Запоріжжя. Запоріжжя, 28 березня 2024 року, фото ілюстративне

Зросла кількість загиблих і постраждалих внаслідок ракетних ударів сил РФ по Запоріжжю у п’ятницю, 5 квітня, повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров в ефірі телемарафону.

«Ворог завдав за останні 2 години п’ять ракетних ударів по місту Запоріжжю. У більшості це цивільна інфраструктура. Зараз є інформація, що пошкоджено щонайменше три багатоповерхівки, щонайменше 10 приватних будинків. На жаль, є загиблі. Остання інформація – три людини загинули. 13 людей доставлено до нашої лікарні, з яких чотири перебувають у важкому стані», – розповів Федоров.

За його словами, внаслідок атаки також пошкоджено промислову інфраструктуру. Рятувальники лише нещодавно отримали доступ до об’єктів, оскільки чекали закінчення повітряної тривоги, наголосив Федоров.

Також голова ОВА уточнив, що «спочатку було два ракетні удари, і потім, через 40 хвилин, у це ж місце прилетіли нові ракети, щойно почали працювати рятувальники та поліцейські». Серед постраждалих – два журналісти.

«Поки що точно оцінити масштаби руйнувань немає можливості», – додав Федоров.

Раніше Федоров повідомив, що російські військові у п’ятницю, 5 квітня, вдарили по Запоріжжю. Спочатку було відомо про двох загиблих.

Напередодні стало відомо про загибель двох людей і одного пораненого на Донеччині, також у Харківській області загинув фермер, ще дві людини госпіталізовані.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум