середа22 січня 2025
nku.in.ua

Уряд оновив норми виробничих втрат та виходу спирту і алкогольних напоїв.

Зміни стосуються норм виробничих втрат та виходу етилового спирту, а також норм виробничих втрат і виходу спиртових дистилятів, норм втрат спирту, виноматеріалів, соків під час виробництва алкоголю, а також норм виробничих втрат для деяких видів алкоголю.
Правительство пересмотрело нормы потерь в производстве и выхода спирта и алкогольных напитков.

Під час чергового засідання уряд вніс зміни до нормативних актів, що регулюють виробничі втрати та вихід спирту, спиртових дистилятів і алкогольних напоїв. Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, були внесені корективи до постанов Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 року та 22 листопада 2022 року.

Зміни стосуються норм виробничих втрат етилового спирту, включаючи біоетанол, а також спиртових дистилятів, виноматеріалів і соків при виробництві алкогольних напоїв. Урядові постанови були приведені у відповідність до вимог Податкового кодексу України та Закону №3817.

Особливу увагу було приділено нормам втрат 100-відсоткового спирту, приведеного до температури 20°C, під час виробництва джину. Ці норми доповнили відповідні постанови, затверджені раніше.

«Внесені зміни до постанов КМУ від 28.10.2022 № 1218 «Про затвердження норм виробничих втрат і виходу етилового спирту, в тому числі біоетанолу» і від 22.11.2022 № 1310 «Про затвердження норм виробничих втрат і виходу спиртових дистилятів, норм втрат спирту, виноматеріалів, соків при виробництві алкогольних напоїв, норм виробничих втрат деяких видів алкогольних напоїв» з метою приведення їх у відповідність до положень Податкового кодексу України та ЗУ від 18 № 3817-ІХ „Про державне регулювання виробництва і обігу етилового спирту, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, і пального“. Серед іншого, доповнені норми виробничих втрат і виходу спиртових дистилятів, норми втрат спирту, виноматеріалів, соків при виробництві алкогольних напоїв, норми виробничих втрат деяких видів алкогольних напоїв, затверджені постановою КМУ від 22.11.2022 № 1310, нормами втрат 100-відсоткового спирту, приведеного до температури 20°C, під час виробництва джину», - йдеться в повідомленні.