У Бучі повідомили про підозру підряднику, який «заробив» понад 500 тисяч гривень на ремонті укриттів

Читать на русском

У Бучі повідомили про підозру підряднику, який «заробив» понад 500 тисяч гривень на ремонті укриттів

У Бучі повідомили про підозру підряднику, який « заробив » понад 500 тисяч гривень на ремонті укриттів

Правоохоронці повідомили про підозру директору приватного товариства, який, за інформацією слідства, "заробив" на ремонті укриттів у багатоповерхівках Бучі Київської області. Загалом він привласнив понад 500 тисяч гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Київської обласної прокуратури. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

"За даними слідства, Бучанська міська рада та управління соціальної політики міськради впродовж 2022 року уклали з товариством з обмеженою відповідальністю договори з поточного ремонту чотирьох споруд цивільного захисту в багатоквартирних житлових будинках міста. Передбачені проєктно-кошторисною документацією ремонтні роботи підрядник виконав неякісно, не в повному обсязі, а також суттєво завищив їхню вартість і кількість використаних матеріалів у звітних документах", – уточнили в прокуратурі.

 qkxiqdxiqdeihrant

Загалом директор безпідставно отримав на рахунки свого товариства понад півмільйона гривень з бюджету міста, якими розпорядився на власний розсуд. Йому повідомили про підозру в заволодінні чужим майном, службовому підробленні та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Стосовно інженера технагляду комунального підприємства, який належним чином не перевірив ремонтні роботи та погодив документацію з недостовірними відомостями, обвинувальний акт розглядається в суді.